Klub mladih IDS-a Liburnije

četvrtak, 27.11.2008.

Kampanja 'No Aids'

Povodom svjetskog dana borbe protiv AIDS-a klub mladih IDS-a pokrenuo je kampanju 'No Aids'.

- Ciljevi kampanje su senzibilizirati javnost na opasnosti od side, educirati mlade o štetnim posljedicama seksa bez zaštite te dati doprinos kluba mladih IDS-a u globalnoj borbi protiv side. Prema relevantnim istraživanjima, mladih u Republici Hrvatskoj sve mlađi stupaju u spolne odnose, a da najčešće nisu ni svjesni rizika spolnog odnosa bez zaštite. Djelomično za to odgovornost snosi i Ministarstvo obrazovanja jer u obrazovnom sustavu ne postoji nikakva edukacija o spolnom odgoju.

- Namjera nije mlade odgovarati od stupanja u spolne odnose već im se želi ukazati na rizike i opasnosti koje proizlaze iz seksa bez zaštite kao i ponuditi im za sada najučinkovitiju zaštitu protiv side tj., kondom

- Sindrom stečene imunodeficijencije (AIDS/SIDA) je kronična neizlječiva bolest uzrokovana virusom HIV-a koji se najčešće širi nezaštićenim seksualnim kontaktom sa zaraženim. Od 1985.g, kada su zabilježeni prvi slučajevi HIV-a u Hrvatskoj, do 2008.g. registrirano je oko 800 osoba kojima je dijagnosticirana HIV infekcija (podaci Registra za HIV/AIDS), od kojih je 270 razvilo AIDS i 141 umrlo. U svijetu je stanje još alarmantnije. Od 40 milijuna ljudi u 2008. koji žive s HIV-om, a 3 milijuna djeca mlađa od 15 godina, a samo je prošle godine u svijetu umrlo 330.000 djece.


U sklopu kampanje dijeliti će se info letci i kondomi. U subotu u večernjim satima članovi i simpatizeri IDS-a djeliti će promotivne materijale po popularnim okupljalištima za mlade, a u ponedjeljak, 1. Prosinca u 10 h, na Svjetski dan borbe protiv AIDS-a ispred tržnice u Opatiji.

- 14:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #