Klub mladih IDS-a Liburnije

utorak, 04.11.2008.

Seminar "Obrazovanje za sutra"

Predsjednica Kluba mladih IDS-a Liburnije Korana Kraguljac sudjelovala je na seminaru "Obrazovanje za sutra" koji se je održao u dva modula, prvi u Tuheljskim toplicama od 12.10. do 15.10.2008 te drugi u Termama Čatež, Slovenija u periodu 26.10 - 29.10. 2008 g. Seminar je proveden u organizaciji udruge DIM.

Tema prvog modula bavila se izazovima obrazovnih reformi koje se provode u Hrvatskoj i Sloveniji, te o njihovom utjecaju na tržište rada.
Drugi modul bio je usmjeren na stambenu problematiku mladih odnosno na različite modele rješavanja stambenog pitanja.
Sudionicima seminara bio je pružen uvid u obrazovne reforme, zapošljavanje i tržište rada te u stambenu problematiku u Hrvatskoj i Sloveniji kao i uspješne primjere iz EU, kroz interaktivna predavanja koja su održali stručnjaci iz Slovenije i Hrvatske.

Koristila se je inovativna Open Space metoda (tehnologija "Otvorenog prostora", eng. Open Space Technology). Open Space je naziv za efikasan način kako veće pa čak i jako velike grupe sudionika mogu razgovorati o zajedničkoj temi. Način rada tijekom Open Space-a jednostavan je i ležeran, te ne zahtjeva prethodnu pripremu sudionika. Ovom metodom želi se postići da sudionici kroz aktivan rad dođu do zajedničkih rješenja, preporuka i mogućih oblika i načina suradnje.
Bilo koje okupljanje na principima "Otvorenog prostora" obilježeno je : visokom razinom dostignutog učenja, visokom razinom "zaigranosti", primjerenom strukturom i nadzorom i iskrenošću zajednice.

Par fotografija sa seminara:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #