Klub mladih IDS-a Liburnije

utorak, 29.04.2008.

Održana je Izborna skupština Kluba mladih IDS-a Liburnije

Jučer je u Opatiji održana 3. Izborna skupština Kluba mladih IDS-a liburnije kojom je izabrano novo vodstvo podružnice u sljedećem dvogodišnjem mandatu.

Nakon formalnih proceduralnih obveza nazočne je pozdravio dosadašnji predsjednik KM IDS-a Liburnije Darko Starčić te je podnio izvješće o radu u posljednje dvije godine.
Provedeno je 12 akcija, održano petnaestak press konferencija te više od 50 sastanaka. Broj članova narasao je na više od 70 od kojih je veliki broj stalno aktivnih. Uz dosadašnje djelovanje članova KM kroz predsjedništva IDS-a općinskih organizacija i u radu općinskih/gradskih i županijskih vijeća i odbora na posljednjim izborima za vijeća mjesnih odbora mnogi su izabrani sa liste IDS-a u spomenuta vijeća te neki od njih obnašaju i dužnosti predsjednika Mjesnih odbora. Članovi KM IDS-a Liburnije sudjelovali su na međunarodnim kongresima u Bruxellesu i Zagrebu te na seminarima u Tuheljskim toplicama i Donjoj Stubici.

Nakon toga pristupilo se je izboru novog predsjednika/predsjednice Kluba mladih IDS-a Liburnije kojim je za novu predsjednicu jednoglasno izabrana Korana Kraguljac.
Zahvalivši na izboru za novu predsjednicu ukratko je predstavila ciljeve za naredno razdoblje: Uključivanje novih mlađih članova u rad Kluba mladih i samog IDS-a kao garancija kontinuiteta rada podružnice, priprema za predstojeće lokalne izbore te aktivno sudelovanje u predizbornoj kampanji, nastavak dosadašnjih akcija te osmišljavanje i realizacija novih. Također je naglasila da je bitna profilacija i lobiranje za kadrove proizašle iz Kluba mladih kako bi preko IDS-ovih izbornih lista učestvovali u tijelima Grada/općina i županije nakon lokalnih izbora.

Potom se je pristupilo izboru za članove predsjedništva gdje je prethodno odlučeno da se broj članova predsjedništva sa dosadašnjih 6 poveća na 8. U novo predsjedništvo Kluba mladih IDS-a Liburnije izabrani su sljedeći članovi : Nena Brozan, Josip Peček, Biljana Puž, Toni Družeta, Neven Jušić, Daniel Bradičić, Kristijan Ivaničić i Nereo Bressan.

Za predstavnike u Glavnoj skupštini Kluba mladih IDS-a - fiducijare izabrani su : Korana Kraguljac, Goran Šajina, Branko Piglić, Toni Družeta, Ana Puž, Biljana Puž i Nena Brozan, a za njihove zamjenike Neven Troha, Nereo Bressan, Josip Peček, Kristina Krizmanić Dančulović, Marija Beltrame, Adrijana Aničić i Kristijan Ivaničić.

Za predstavnika podružnice Liburnija u Predsjedništvu središnjice Kluba mladih IDS-a izabran je Darko Starčić.

Nakon zatvaranja izborne skupštine novo predsjedništvo održalo je svoj prvi sastanak na kojem se je odlučivalo o novom tajniku i dopredsjedniku podružnice. Također jednoglasno, za novu dopredsjednicu izabrana je Biljana Puž, a za novog tajnika Kluba mladih IDS-a Liburnije Toni Družeta.

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #