Klub mladih IDS-a Liburnije

četvrtak, 14.02.2008.

Akcijom "Pomozimo maloj Lauri da prohoda" prikupljeno je 11.500 kn !

3. Liburnijski malonogometni maškarani turnir održan 19.01.2008 g. u dvorani Gorovo u Opatiji u organizaciji Kluba mladih IDS-a Liburnije i MNK Kvarner iz Matulja za dječje i seniorske maškarane grupe bio je i humanitarnog karaktera te se organizacijom istog prikupljala novčana pomoć za dvogodišnju opatijku Lauru Prtenjača kojoj su potrebna financijska sredstva kako bi pokrila troškove medicinskih tretmana na Cipru koji će joj pomoći da prohoda. Akcija je nazvana „Pomozimo maloj Lauri da prohoda“.

Akcijom je od sponzora, uplatom kotizacije za ekipe i donacijama posjetitelja na dan turnira, a nakon pokrića troškova turnira, prikupljeno oko 12.000,00 kn od kojih je 11.500 kn proslijeđeno za liječenje male Laure, a ostatak je utrošen za kupnju igračaka.
Klub mladih IDS-a Liburnije tako nastavlja tradiciju organiziranja humanitarnih akcija za stanovnike ovog kraja kojima je pomoć najpotrebnija. Ovim činom želimo lokalnim vladajućim strukturama liburnijskog kraja skrenuti pažnju da postoje djeca i mladi ljudi kojima je dodatna pomoć neophodna, pogotovo kada se radi o zdravstvenim problemima. Problemi nastaju kada te osobe čekaju na odobrenje financijskih sredstava za liječenje od HZZO-a koji zbog birokratskih zavrzlama u pravilu nikad ne reagira promptno, odnosno u trenutku kada je takva pomoć zaista potrebna.
Lanjske godine turnirom su se prikupljala sredstva za liburnijske studente slabog imovinskog stanja, a ponukani smo bili na takvu akciju zbog odluke opatijskog Poglavarstva o smanjenju stipendija učenicima i studentima u Gradu Opatiji. Nakon organizacije turnira, medijskih istupa i prosvjeda pred opatijskom vijećnicom članova KM IDS-a Liburnije Poglavarstvo krajem 2007 godine mijenja odluku o smanjenju stipendija i proračunska sredstva vraća na prijašnje vrijednosti.
Ove godine apeliramo na lokalne vlasti da rebalansom ovogodišnjeg proračuna ili najkasnije u proračunu za 2009. godinu namjenski rezerviraju sredstva pri Odborima za socijalu za potrebe financijske pomoći mladima i djeci u slučajevima kada HZZO nije u mogućnosti promptno reagirati te da se uz predočenje medicinske dokumentacije odobre sredstva koja su za takve slučajeve hitno potrebna. Također tražimo da Grad Opatija ta sredstva rezervira iz prihoda po osnovi nedavno uvedenog prireza.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da i dalje podupiru akciju uplatama na broj žiro računa mame Jagode kod OTP-banke 2407000-3102822649.

Na 18. godišnjicu osnutka IDS-a (14.02) želimo također ukazati da je IDS socijalno osviještena stranka koja brine o potrebama najugroženijih struktura stanovništva te će i ubuduće svojim radom i angažmanom podupirati malog čovjeka.

Ovim putem još se jednom zahvaljujemo u naše i u ime male Laure na potpori svim sponzorima i donatorima bez kojih ova plemenita akcija ne bi uspjela.

Izvještaj iz medija (klikni na sliku za povećanje):

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #