Klub mladih IDS-a Liburnije

četvrtak, 27.12.2007.

VIII. Škola demokracije - Tuheljske toplice

Članovi liburnijske podružnice KM IDS-a Marin Starčić i Biljana Puž sudjelovali su u periodu 11.12. – 15.12 2007 g. na seminaru VIII. škola demokracije u Tuheljskim toplicama u organizaciji udruge za građansko obrazovanje i društveni razvoj - DIM.
Teme ovogodišnje Škole demokracije bile su posvećene različitim aspektima procesa pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji. Cilj seminara je bio izgradnja kapaciteta mladih lidera u političkim strankama, sindikatima i nevladinim organizacijama te osnaživanje participacije mladih u procesima donošenja odluka na lokalnoj razini i nacionalnoj razini.
Ciklus predavanja i radionica održavao se u navedenom periodu od 9.00 do 18.30 h. Održano je 5 predavanja - Ulazak Hrvatske u Europsku uniju i utjecaj lobiranja predavača g. Željka Ivančevića člana Zaklade za promicanje gospodarskih interesa i utjecajnog lobista u Bruxellesu, Razvoj civilnog društva i predpristupne reforme, Davora Gjenera, neovisnog političkog analitičara, zatim predavanje Na putu u EU: predpristupni programi pomoći u Republici Hrvatskoj, Ive Frkić i Davora Tomasovića iz Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova Europske unije. Mr. Sc. Jakša Puljiz iz Instituta za međunarodne odnose govorio je o Regionalnoj politici u Hrvatskoj u kontekstu pristupanja EU, a na kraju se je predstavio Prof. Dr. Sc. Damir Grubiša s Fakulteta političkih znanosti s temom Europeizacija jugoistočne Europe : izazovi i poteškoće prilagođavanja političkom sustavu EU. U popodnevnim satima organizatori su provodili radionice zagovaranja i pregovaranja te praktične vježbe i simulacije.

Fotografije

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #