Klub mladih IDS-a Liburnije

četvrtak, 27.09.2007.

Press konferencija

Jučer, 27.09.2007 Klub mladih IDS-a Liburnije održao je tiskovnu konferenciju. Teme su bile najava gradonačelnika Opatije dr. Muzura o vraćanju stipendija i kriterija za dodjelu stipendija opatijskim učenicima i studentima na način koji se je odvijao do prošle godine, nastavak održavanja peticije protiv izgradnje TE Plomin III na ugljen i najava organizacije liburnijske lige u briškuli i trešeti.

Prije nepunih godinu dana opatijska vlast je iz razloga navodnog nedostatka novca u proračunu smanjila iznos kojim se je trebalo stipendirati učenike i studente te je promijenila kriterije za njihovu dodjelu.
KM IDS-a je reagirao prvi na tu najavu te je također i organizirao prosvjed protiv provođenja te ideje. Danas gradonačelnik priznaje pogrešku ali su opatijski učenici i studenti ostali zakinuti za iznos koji im je trebao biti dodjeljen u prošloj godini.

Nakon potpisivanja peticije protiv izgradnje TE Plomin III u Opatiji, Lovranu, Mošćeničkoj Dragi i Matuljima ove subote 29.09.2007 akcija će se nastaviti u Ičićima te ponovno u Opatiji.

Klub mladih IDS-a Liburnije će u listopadu i studenom ukoliko bude zainteresiranih organizirati liburnijsku ligu u briškuli i trešeti "Jesen po boćarijah", a koja bi se osam subota održavala po liburnijskim boćarijama. Cilj je sakupiti 16 ekipa od kojih bi po dvije predstavljale po jednu boćariju.

Članak Novi list (klikni na sliku za povećanje) :

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 11:52 - Komentari (2) - Isprintaj - #